02 februar 2010

kitchen dream

Så har Cath tagget mig i kogebøger-legen, hvori reglen er:

Vis et billede af dine kogebøger.

Vis et billede af en udvalgt kogebog og en anbefaling

Tag tre af dine bloggere.


Jeg bor stadig hjemme hos forældrene - men har drømt om at flytte hjemmefra siden jeg var kun 16, og siden da har jeg forberedet mig på det og derfor har købt bunkevis af spændende kogebøger. Forældrene bruger selv ikke kogebøger, siden farmanden er superb kok - dog har de nogle som vegetar, dessert og naturplanter-bøger liggende i et støvet skab. Disse her er mine yndlings og jeg har brugt dem ofte.


Bøgerne viser tydeligt hvad jeg elsker at spise; dessert, brunch, chokolade, kylling og pasta. Der er også mange af dem her små seddler fra Irma - og de er spændende! Jeg har fået fat i nogle som "marcipan-smør", der kunne være lækkert på brød under julen, "tomatpesto" til frokostsandwicher eller de her tapas-fest, jeg drømmer om at holde og "stang fyldt med espressochokolade og banan", jeg drømmer om at lave til mine smukke gæster til en kop kaffe om eftermiddag. Jeg har også flere små kogebøger fra kvindebladerne, der viser fint hvordan man vil spise sundt, men nemt at lave. Mine yndlings-yndlings er "Kogebog for tøser", som er så så nuttet-pyntet og for små prinsesser, men de viser altså med mega tydelige tegninger, så der opstår ingen problemer og især alle de lækre desserter. Jeg benytter mig mest af "morgenmad og brunch" til alle mine brunch-morgener med mine link-piger og dem her små, praktiske flip-flap kogebøger, "kylling" og "pasta".


Denne er min ever alleralleryndlingsdessert fra bogen "Kogebog for tøser" og jeg har lavet den et par gange med kæmpe success!
Jeg har ændret opskriften, så man laver det lettere - måske snyd, men så er tiden sparet.
- ca 2 æbler pr person
- en håndfuld makroner pr person
- en spiseske sukker til alle æblerne
- 2-3 kugler vanilleis pr. person


Alle æblerne skrælles og skræres i mindre stykker, hvor de så skal blive møre i en gryde i ca et kvarter i lav varme.
Imens tages isen ude af fryseren. Flotte, høje isglas tages frem. Makronerne i posen hamres i stykker, så de bliver til crumble.
Når æblerne er færdig, moses de hurtigt og let, så der stadig er noget at tygge på.
Æblemosen fordeles lidt i glassene i lag med crumblen og isen, og igen crumblen og æblemosen. Det skal se flot ud!

- Denne dessert er rigtig god, for man kan justere med hver ingredienser - så når man vil stadig være sundt, kan man have mere af æblemosen og mindre af isen.

Nu til den sidste del af reglen, hvor jeg skal tagge 3 bloggere.
- Liv
- Juf, med et håb på at hun så blogger igen
- Sofie
Good luck

__________________
Dagens thumps up:

- da jeg valgte at gå hjem efter at springe træningen over og tegnede et snehjerte til min supérman, som måtte overleve mig meget morgensur her i morgens <3

Dagens shit:


- da jeg tabte et væddermål til Liv igår

1 kommentar:

christina sagde ...

Selv om du sprang en træning over i går, skal du da gå i gang igen straks :)
Og dine kogebøger ser da bestemt tiltrækkende ud, mon jeg engang kommer til at smage dem.....? ;)